Hlavní obsah

Ukrajinci stahují druhou a třetí linii obrany kvůli nedostatku munice, řekl Kirby

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čas je v současné chvíli zásadní faktor ve vojenské podpoře Ukrajiny. Ukrajinská vojska se kvůli nedostatku munice stahují z druhé a třetí linie obrany. V televizi ABC to během diskuse o americké pomoci napadené zemi prohlásil bezpečnostní mluvčí Bílého domu John Kirby.

Foto: Evelyn Hockstein, Reuters

Bezpečnostní mluvčí Bílého domu John Kirby

Článek

„Podívejte, čas je důležitý. Na Donbasu jim dochází munice a teď se stahují, druhá a třetí linie obrany. Rusové se nadále snaží tlačit na západ,“ prohlásil Kirby v diskusním pořadu americké televize ABC This Week (Tento týden).

„Musejí mít podporu a my ji (pomoc) teď potřebujeme,“ prohlásil dále na adresu ukrajinských spojenců. „Čas je zásadní,“ zdůraznil také.

Návrh zákona, který poskytuje další finanční prostředky na bezpečnostní priority USA včetně 60 miliard dolarů pro Ukrajinu, schválil americký Senát. Sněmovna reprezentantů Kongresu musí o návrhu zákona ještě hlasovat.

USA mezitím oznámily nový balíček pomoci Ukrajině ve výši 300 milionů dolarů. Zahrnuje rakety Stinger, další munici pro raketomety HIMARS, dělostřelecké granáty a protitankové systémy AT-4. Zbraně budou poskytnuty ze skladů Pentagonu.

EU schválila navýšení vojenské pomoci pro Ukrajinu o 126 miliard korun

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám