Hlavní obsah

Údržbáře slovenského vysílače usmrtil ve výšce 250 metrů výtah

Právo, ivi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Smrtelný pracovní úraz se stal tento týden muži na vysílači Skalka-Suchá hora v Kremnických vrších na středním Slovensku. Šestapadesátiletého údržbáře zachytil služební výtah ve výši asi 250 metrů, muž na místě zemřel.

Foto: Profimedia.cz

Vysílač Skalka-Suchá hora v Kremnických vrších

Článek

K tragédii došlo v pondělí. Údržbář se spouštěl dolů, když se postrojem zachytil o výtah, který jel opačným směrem.

„Muž utrpěl zranění neslučitelná se životem,“ uvedla slovenská policie na sociální síti. „Bezvládné tělo spustili na zem horští záchranáři pomocí lana,“ dodala televize Markíza. „Přivolaný lékař konstatoval smrt,“ uvedla mluvčí záchranářů Alena Krčová.

Smrtelný úraz se podle policie stal při rutinní kontrole zařízení vysílače. Tragédii vyšetřuje policie a inspektorát práce v Banské Bystrici.

Foto: Policie SR

Vysílač Skalka-Suchá hora

Rozhlasový a do roku 2011 i televizní vysílač Skalka-Suchá hora je umístěný v lyžařském středisku Skalka v nadmořské výši 1231 metrů. Vysílač je vysoký 310 metrů. Do provozu byl uveden v roce 1960. Vyrobili ho a namontovali pracovníci podniku Tesla Hloubětín.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám