Hlavní obsah

U Itálie se utopilo 130 migrantů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řím
Aktualizováno

U italského ostrova Lampedusa se ve středu utopilo nejméně 130 afrických uprchlíků. Oznámila to pobřežní stráž, která stále pátrá po dalších mrtvých. Na potápějící se lodi přepravující 500 běženců vypukl požár od ohňů, které rozdělali migranti, aby si jich všimli zachránci.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Pobřežní stráž zachraňuje africké běžence, přes 60 se jich ale utopiloVideo: Reuters

 
Článek

Rybářský člun, který byl právě poblíž, vzal na palubu 60 lidí a upozornil pobřežní hlídku.

Záchranáři jsou stále na místě a pátrají po případných dalších obětech, jejichž počet stoupl z 50 na více než 130. Pobřežní stráži pomáhají i vrtulníky. Podle agentury ANSA se zatím z moře podařilo vytáhnout nejméně 160 lidí.

Loď přepravovala 500 osob a podle starostky ostrova může být konečná bilance obětí ještě horší. Nejvíc pasažérů bylo ze Somálska. Mezi utonulými jsou ženy i děti a také těhotná dívka.

K Itálii se snaží dostat každý měsíc stovky uprchlíků z Afriky a Blízkého východu. V poslední době se zvyšuje počet běženců ze Sýrie – od začátku roku jich bylo už 6000. Minulý týden utonulo u Sicílie 13 migrantů ze severní Afriky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám