Hlavní obsah

Trojnásobná vražda v rakouském nevěstinci. Ženy muže odmítly, tak je ubodal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tři zavražděné ženy nalezla v pátek rakouská policie ve vídeňském nevěstinci. Informuje o tom rakouský list Kronen Zeitung, podle něhož policie muže krátce po činu dopadla v nedalekém křoví. Německý deník Bild uvedl, že muž ženy mohl zavraždit kvůli tomu, že mu odmítly poskytnout erotické služby. Obě média uvedla, že podezřelým je žadatel o azyl z Afghánistánu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Muž se policii při následném výslechu k činu sám doznal. Policejní mluvčí Phillip Hasslinger uvedl, že výslech muže bude pokračovat, aby mohl být objasněn motiv vraždy. V současné době se podezřelý nachází ve vazbě.

Sedmadvacetiletý muž měl vražednou zbraň zakoupit speciálně pro útok na ženy, uvedl rakouský list, podle něhož měly být všechny tři ženy Číňanky. Jednou z nich měla být i majitelka nevěstince. Dosavadní vyšetřování nepřineslo žádné důkazy, na základě kterých by šlo odvodit, že byl muž s oběťmi v jakémkoli vztahu.

Německý deník Bild s odkazem na rakouský server Kurier uvedl, že jednou z teorií je, že muž měl přijít jako poslední zákazník do erotického studia „126A Studio“. Když ho tři přítomné prostitutky, které nabízely služby v rozmezí od 40 do 499 eur (asi 1015–12 668 korun), odmítly, muž měl „zešílet“ a ubodat je.

Zločin se měl odehrát v několika různých místnostech, těla byla také nalezena v několika pokojích. Ženy měly být podle informací Bildu „silně zbité“, kvůli čemuž je nebylo možné prozatím identifikovat. Klíčovou by při vyšetřování měla být čtvrtá žena, která se měla v době útoku v nevěstinci schovat a později utéct.

Podle informací německého i rakouského listu měl být muž žadatelem o azyl z Afghánistánu, který v zemi působil od roku 2022.

Na předměstí Montrealu byly ubodány dvě ženy, třetí je ve vážném stavu

Svět

Reklama

Výběr článků

Načítám