Hlavní obsah

Trojici Čechů zradilo v Alpách počasí, záchrana z ledovce pod Grossglocknerem trvala 15 hodin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kals am Großglockner

Rakouští záchranáři v sobotu zasahovali kvůli skupině českých skialpinistů, kteří se za špatného počasí vydali na náročnou túru k ledovci Ködnitzkees na jižním úbočí nejvyšší rakouské hory Grossglockner. Záchranná akce trvala patnáct hodin a trojice Čechů vyvázla bez zranění, byli pouze lehce podchlazení.

Foto: Envato

Grossglockner

Článek

Češi se vypravili za silného sněžení, větru a mrazu do hor už v pátek brzy ráno, a to bezprostředně po osmihodinové cestě autem, informovala v neděli agentura APA s odvoláním na policii.

Jejich výchozím bodem byl penzion Lucknerhaus v obci Kals, která je vzdušnou čarou zhruba sedm kilometrů od ledovce. Do cíle ale nedorazili a poté, co ve svahu uvízli, zavolali v pátek před půlnocí o pomoc.

Muže ve věku 57 let a dva čtyřicetileté bratry se vypravilo hledat družstvo 13 záchranářů horské služby a jeden policista.

Trojici se podařilo lokalizovat až v sobotu za světla a horská služba ji dopravila nejprve na horskou chatu Erzherzog-Johann Hütte pod Grossglocknerem (3798 m n. m.) a později do údolí.

V Rakousku zachraňovali dvojici českých alpinistů po noci strávené v horách

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám