Hlavní obsah

Třináctiletý chlapec sebral otci auto a u Hannoveru se honil s policisty

Novinky, DPA, Jitka Zadražilová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hannover

Honičku vystřiženou jako z akčního filmu zažili ve čtvrtek kolem páté ráno policisté ve městě Garbsen u Hannoveru. Hlídka si tam všimla vozu, který se ulicemi řítil rychlostí, která by se hodila spíše pro svižnou jízdu na dálnici. Stačili si navíc všimnout, že řidič vozu je příliš mladý, napsal server Nürberger blatt. Později zjistili, že auto řídil 13letý chlapec.

Foto: Wolfgang Rattay, Reuters

Ilustrační snímek

Článek

Ve chvíli, kdy chtěli policisté vůz zastavit, řidič šlápl na plyn a začal jim ujíždět rychlostí dosahující 120 km/h. Tak rychle projížděl nejen zónami s omezenou rychlostí na 30 km/h, ale i křižovatkami bez ohledu na ostatní účastníky provozu.

Řidič mustangu dostal za nehodu, při níž zemřel generál Jakubů, tři roky

Krimi

Na jeho stíhání musely být povolány další policejní vozy. Po kratším pronásledování se ho podařilo dostihnout a zastavit, aniž by se stala nehoda. Překvapení ale nebralo konce, za volantem seděl 13letý chlapec a jeho spolujezdcem byl další 13letý teenager. Auto hoši sebrali otci jednoho z nich.

Vzhledem k věku nemohou ani jednoho stíhat, oba odvezli k rodičům a případ se bude řešit s nimi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám