Hlavní obsah

Tohle ukažte Putinovi. Při ruském ostřelování Mariupolu zahynula šestiletá dívka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mariupol

V přístavním městě Mariupolu, kde se Ukrajinci snaží odolávat postupu ruských invazních sil, zemřela v neděli v místní nemocnici šestiletá dívka. Zraněna byla při ruském ostřelování, informovala v pondělí agentura AP.

Foto: Evgeniy Maloletka, ČTK/AP

Dívenka, která zemřela při ruském náletu

Článek

Dívka byla při převozu do nemocnice bledá, její pyžamo s jednorožci zkrvavené. Hnědé vlasy měla svázané do culíku gumičkou. Do nemocnice ji přivezli spolu s jejím otcem, který byl celý od krve a hlavu měl obvázanou. Záchranáři se ze všech sil snažili dívku oživit. Její matka stála před sanitkou a plakala.

"Vytáhněte ji! Vytáhněte ji! My to zvládneme!" křičel jeden ze zaměstnanců nemocnice, který k sanitce přispěchal s nosítky.

Jedna z prvních ukrajinských maminek je v Praze

Domácí

Krátce nato už byla dívka uvnitř, obklopená sestrami a lékaři. Jeden jí dal injekci. Další se ji pokusil oživit defibrilátorem. Zdravotní sestra plakala. Lékař v modrém zdravotnickém oděvu, který pumpoval do dívky kyslík, se podíval přímo do kamery reportéra AP, který měl povolený vstup.

"Tohle ukažte Putinovi," řekl lékař naštvaně. "Oči toho dítěte a plačící lékaře," dodal.

Dívčin život se zachránit nepodařilo. Lékař se jemně dotkl její tváře, aby jí zavřel oči, uvedla AP. Její tělo zůstalo v místnosti samo, zakryté její pestrobarevnou polyesterovou bundou potřísněnou krví.

Reportér Novinek z Kyjeva: Chaos a nervozita stoupá

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám