Hlavní obsah

Teroristovi s noži na London Bridge se postavil i polský kuchař s narvalím klem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V souvislosti s vyšetřováním pátečního teroristického útoku na London Bridge se objevují stále nové okolnosti a důkazy. Na sociálních sítích bylo zveřejněno video, na němž se trojice lidí pokouší útočníka s noži zpacifikovat. Jeden z nich v rukou třímá narvalí kel a druhý minimax.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Kolemjdoucí nese nůž, který útočníkovi z London Bridge vytrhlVideo: AP

 
Článek

Média dalšího hrdinu, jak jsou od pátku označováni lidé, kteří nějakým způsobem pozitivně zasáhli do incidentu na mostě, identifikovala jako polského kuchaře jménem Lukasz. Ten pracuje ve Fishmongers´ Hall, sídle cechu obchodníků s rybami, kde se útočník Usman Khan zúčastnil konference pro bývalé vězně.

Jedním z londýnských hrdinů je i vrah postižené mladé ženy, kterého právě propustili

Evropa

Podle policie celý incident začal právě tam a pokračoval venku na mostě. Britská média uvedla, že Lukasz strhl narvalí kel ze zdi, kde sloužil jako dekorace, a snažil se útočníka přemoci. Protože se Khan oháněl dvěma noži, podařilo se mu Lukasze poranit na ruce. Spolu s kuchařem se muže pokoušeli zvládnout další dva muži, jeden se snažil útočníka odrazit spuštěným hasicím přístrojem.

Foto: West Midlands Police, ČTK/AP

Policejní fotografie Usmana Khana

Londýn má nové hrdiny. Jeden muž riskoval a sebral teroristovi nůž

Evropa

Ačkoli akci dokončila přivolaná policie, která po několika výzvách Khana zastřelila, trojice muže při útoku minimálně zpomalila a odzbrojila. Na jiných záběrech ze zásahu veřejnosti je vidět muž, identifikovaný jako 24letý Thomas Gray, který Khanovi šlápl na ruku a sebral mu jeden z nožů.

Foto: Profimedia.cz

Narval jednorohý

Foto: AP

Jeden z kolemjdoucích nese nůž, který se podařilo útočníkovi na London Bridge vytrhnout.

Trojice mužů podle médií nemohla vědět, že vesta s výbušninami, kterou měl útočník pod kabátem, není pravá, jejich odvahu a hrdinství to tak ještě umocňuje.

Záznam: Záběry z okolí místa činu v LondýněVideo: Reuters/AP

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám