Hlavní obsah

Taxikář přivezl dvě děti z Česka na Slovensko, skončily v dětském domově

Právo, Ivan Vilček, Bratislava

Neuvěřitelný případ řeší sociální pracovníci na Slovensku. Taxikář přivezl z České republiky dvě děti ve věku dva a čtyři roky do Čadce k jejich údajné babičce. Ta však prohlásila, že o žádných vnoučatech neví, a děti nakonec skončily v dětském domově.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Slovenská média o případu informovala, neupřesnila, kdy se událost stala, a není ani jasné, kde a kdo v České republice děti do taxíku posadil. „Děti byly proto převezeny do dětského domova v Medzilaborcích na východě Slovenska,“ uvedla televize Joj. Tento domov je určený pro nezletilé cizince bez doprovodu. Děti mají české občanství.

Na Slovensku se tak ocitlo čtyřleté děvčátko a dvouletý chlapeček. Případ už vyšetřuje slovenská policie. „Přijali jsme trestní oznámení ve věci podezření z trestného činu odložení dítěte,“ řekla deníku Nový čas žilinská policejní mluvčí Jana Balogová. Případ pravděpodobně převezmou čeští kriminalisté.

Mluvčí ústředí práce, sociálních věcí a rodiny Jana Lukáčová přiznala, že s podobným případem se ještě nesetkali. O dalším osudu dětí rozhodne česká strana. „Zatím není známé ani jejich rodinné zázemí,“ dodala.

Taxikář Miroslav Šubík ze Žiliny nechápe, jak mohl řidič taxíku vzít do vozu dvě děti bez dozoru. „Poctivý taxikář to neudělá ani za milion,“ řekl deníku Nový čas.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám