Hlavní obsah

Tady je Afrika! Dvoutisícový dav mladých tyranizoval italské městečko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poklidné městečko Peschiera na břehu jezera Garda se stalo na den státního svátku italské republiky 2. června dějištěm řádění zhruba dvou tisíc mladých mužů s africkými kořeny z různých koutů severní Itálie. Na párty na břehu jezera se svolali prostřednictvím sociální sítě TikTok pod heslem „Afrika v Peschieře“ a jejich cílem bylo „dobytí“ prázdninového letoviska.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Na místě mladíci kradli, útočili na turisty, demolovali auta, rozbíjeli výlohy. Policie zaregistrovala i rvačky a pobodání. Na policisty, kteří se pokoušeli zjednat pořádek, házeli kameny a lahve a řvali: „Tady je Afrika!“

Podle deníku Frankfurter Allgemeine Zeitung 30 mladistvých sexuálně obtěžovalo šest mladých žen ve věku 16 a 17 let, které cestovaly ve vlaku z Peschiery do Milána. V policejních spisech se uvádí, že zdivočelí mladíci před útoky vyřvávali: „Bílé ženy tu nemají co pohledávat“. Dalších deset žen potom nahlásilo sexuální obtěžování z dalších míst Peschiery.

Na síti TikTok koluje video, jakási pozvánka k další podobné akci. „Peschiera del Garda byla jen zahřívací kolo. Uvidíme se v Riccione,“ píše se na videopozvánce, na níž jsou záběry z akce u Gardského jezera a na níž posléze mladík rozvine marockou vlajku. Video zveřejnil na svém Twitteru lídr strany Liga Matteo Salvini.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám