Hlavní obsah

Syřan pobodal ve Wuppertalu zaměstnankyni imigračního úřadu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Drama zažili ve čtvrtek ráno zaměstnanci imigračního úřadu ve Wuppertalu ve spolkové zemi Severní Porýní-Vestfálsko. Muž tam pobodal 25letou zaměstnankyni úřadu, píše server týdeníku Focus.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

K útoku došlo krátce před devátou ráno. Jedenadvacetiletý Syřan přeskočil přepážku v recepci a vrhl se na ženu, kterou pobodal. Jeho řádění ukončila až ochranka úřadu, která ho přemohla a zadržela do chvíle, než dorazila policie. Motiv útoku zatím není zřejmý.

Napadená ženy utrpěla podle policie velmi vážná poranění, ale měla by být už mimo ohrožení života. Vedení úřadu uvedlo, že je šokováno brutalitou, s níž byl útok veden, a nazvalo ho „zbabělým atentátem“.

Nezletilého Senegalce s nožem zastřelil v Dortmundu policista samopalem

Evropa

Útoků nožem v Německu v posledních letech razantně přibývá. Na počátku června 34letý muž v areálu univerzity v Hammu-Lippstadtu v Severním Porýní-Vestfálsku pobodal čtyři lidi. Jeden ze zraněných byl ve vážném stavu letecky dopraven do nemocnice. Horší bilanci útoku zabránili studenti, kteří muže přemohli.

Ze statistik zveřejněných v loňském roce vyplývá, že se v Německu každý den stane kolem 50 útoků nožem. Smutné prvenství drží právě spolková země Severní Porýní-Vestfálsko a Berlín.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám