Hlavní obsah

Rány a exploze, syna jsem hnal od okna, popsal svědek střelbu v Bratislavě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Exploze, střelba a křik zraněných. Tak popsal svědek střelby na bratislavském sídlišti Dúbravka události z noci na čtvrtek, kdy 32letý muž zranil čtyři lidi. Tři postřelil a policistu bodl. Policie ho zastřelila.

Policisté na místě střelby v BratislavěVideo: Ivan Vilček, Novinky

 
Článek

Obyvatel vedlejšího domu, Richard, přijel domů krátce před incidentem a zaparkoval před domem, z něhož se za chvíli střílelo.

„Když jsem přišel domů, najednou jsem slyšel silný výbuch a pak střelbu. Vzbudil se i můj syn a chtěl se podívat z okna. Já ho rychle dostal od okna dál, aby se mu nic nestalo,“ uvedl muž, který bydlí ve vedlejším paneláku. „Slyšel jsem lidi, jak se hádají, a dokonce jsem slyšel křik zraněného, který pravděpodobně dostal zásah,“ dodal Richard.

Útočníka neznal, ale ví, že někteří sousedé ho označovali za podivína. „Osobně jsem s ním neměl žádnou zkušenost, ale říkalo se, že právě on způsobuje noční výbuchy. Možná jde jen o domněnky, ale to všechno je teď na policii,“ dodal.

Foto: TASR, Profimedia.cz

Policisté na místě střelby v Bratislavě

Web tvnoviny.sk uvedl, že útočník v minulosti vyhazoval z okna bytu pyrotechniku, střílel z okna po holubech, do vchodu paneláku a do výtahu stříkal slzný plyn. „Nikdo to nedokázal vyřešit, protože policii neotevíral dveře,“ uvedli sousedé. Podle nich bylo jen otázkou času, kdy začne střílet i po lidech.

V noci na čtvrtek měl opět vyhazovat z okna pyrotechniku. „Lidé pod oknem mu začali nadávat. Najednou spustil palbu,“ uvedl jeden ze svědků.

Dva těžce zranění

Při střelbě byli zraněni čtyři lidé, dva už byli z nemocnice propuštěni. Jeden z nich má průstřel ruky a jeho stav podle lékařů nevyžadoval hospitalizaci, uvedla agentura TASR s odkazem na mluvčí bratislavské nemocnice Evu Kliskou.

Dva lidé jsou zraněni těžce a museli na operaci. Jsou mimo ohrožení života na jednotce intenzivní péče. Mají střelné rány v rameni, lokti a jeden z nich i řezné rány v oblasti krku. Podle svědků je pořezaným mužem policista, na nějž útočník vytáhl nůž.

Muž střílel v Bratislavě do lidí na ulici, policie ho zastřelila

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám