Hlavní obsah

Švýcarská policie dopadla muže podezřelého z vraždy dvou lidí v Sionu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve švýcarském městě Sion v pondělí při střelbě na dvou různých místech přišli o život dva lidé a další člověk utrpěl zranění. Policie kantonu Valais, který leží na jihozápadě země, uvedla, že útočník byl jeden. Pravděpodobný pachatel byl po několika hodinách dopaden, bližší informace o něm ani motiv činu ale úřady dosud nesdělily. Také podle deníku Blick jsou okolnosti činu nejasné.

Foto: Louis Dasselborne, ČTK/AP

Policisté střeží přístup k místu činu ve švýcarském Sionu

Článek

Policie při pátrání po pachateli podle Blicku požádala o spolupráci veřejnost a zveřejnila fotografii podezřelého. Zároveň upozornila, že hledaný může být nebezpečný, lidé se v žádném případě neměli pokoušet ho zadržet na vlastní pěst nebo se k němu přibližovat. Podle policie byly v celém kantonu nasazeny „rozsáhlé prostředky“.

V prohlášení z pondělního odpoledne kantonální policie uvedla, že podezřelý byl před 16:00 dopaden a zatčen v obci Saint Léonard, která je vzdálená od Sionu několik kilometrů. K obětem střelby sdělila, že jimi jsou 34letá žena a 41letý muž. Zranění utrpěla rovněž 49letá žena.

Střelba se odehrála v malířském a štukatérském podniku ve čtvrti Ronquoz a také v části Potences na druhém břehu řeky Rhony ve městě s přibližně 35 000 obyvateli. Podle dřívějšího vyjádření policie pravděpodobný útočník, 36letý Sébastien Robin, patrně své oběti znal. Místní prokuratura zahájila vyšetřování kvůli podezření z vraždy.

Agentura Reuters připomíná, že v devítimilionovém Švýcarsku je mnoho držitelů zbraní a počet střelných zbraní mezi civilním obyvatelstvem se odhaduje na 2,3 milionu. Typ incidentů, jako byl ten pondělní, je však ve Švýcarsku vzácný.

Gangy v Bruselu si vyřizovaly účty střelbou, čtyři zranění. Terorismus to není, říká policie

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám