Hlavní obsah

Střelba na zastávce v Mnichově. Útočník postřelil policistku a dva kolemjdoucí

Mnichov
Aktualizováno

Celkem čtyři lidé včetně policistky a pachatele, byli v úterý ráno zraněni při střelbě na zastávce příměstské linky S8 v Mnichově. Muž tam vytrhl policistovi služební zbraň, postřelil jeho kolegyni a dva kolemjdoucí. 26letá strážkyně zákona byla zasažena do hlavy a je v ohrožení života. Podle policie nic nenasvědčuje tomu, že by incident souvisel s terorismem.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Při střelbě na zastávce v Mnichově bylo zraněno několik lidíVideo: Reuters

 
Článek

Ke střelbě došlo před půl devátou ráno. Policisté byli podle serveru německého týdeníku Focus na místo původně přivoláni kvůli rvačce ve vlaku příměstské dráhy a kontrolovali účastníky.

„Vypálil pět ran. Museli jsme z vagónu odejít,“ řekl svědek listu Bild.

Kromě policistky byli zraněni i další dva lidé. Střelec z místa utekl, ale byl zadržen v nedaleké úřední budově. Policisté ho postřelili, je vážně zraněný. Jedná se o 37letého Němce. Jeho motiv není znám.

Foto: Sven Hoppe, ČTK/AP

V Mnichově se střílelo. Na snímku policisté přicházející na místo incidentu

Nyní je operován. "Jde o muže, který jednal sám a z osobních důvodů. Není tu politická nebo náboženská motivace," řekl mluvčí mnichovské policie Marcus da Gloria Martins.

Vyšetřovatelé teď zjišťují, jestli nebyl pachatel v době činu pod vlivem návykových látek. V minulosti ho policie vyšetřovala kvůli držení konopí.

Policie informuje o incidentu a zraněné

Policejní akce, jíž se účastnilo na sto policistů a při níž byl nasazen i vrtulník, který přelétával nad zastávkou, skončila po desáté hodině dopoledne. Postřelení kolemjdoucí jsou po operaci a zůstávají v nemocnici.

Foto: Sven Hoppe, ČTK/AP

Záchranka u zastávky příměstské linky v Mnichově, kde útočník střílel na policisty

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám