Hlavní obsah

Stovky milionů z loterie jí zničily život, teď ženu objevili mrtvou

V roce 2013 se Margaret Loughreyová stala ze dne na den milionářkou. Vyhrála totiž pohádkový jackpot ve výši téměř 27 milionů liber (800 milionů korun). Jak ale později sama přiznala, peníze jí zničily život. Nyní byla objevena mrtvá ve svém domě v Severním Irsku.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Loughreyovou objevili ve čtvrtek bez známek života okolo půl jedenácté dopoledne v domě ve městě Strabane. „Byla nařízena soudní pitva, ale nic nenasvědčuje tomu, že by mělo jít o cizí zavinění,” uvedl mluvčí policie.

Šestapadesátiletá Britka vyhrála jackpot v době, kdy byla nezaměstnaná a přežívala se 60 librami týdně ze sociálních dávek.

Los si koupila cestou do supermarketu, kam nesla vyplněnou žádost o zaměstnání. Velkou část peněz později věnovala na dobročinné účely, sama navíc přiznala, že peníze jí zničily život.

„Nemá smysl mít 27 milionů liber a být osamělý. Peníze rozdělím, potěší mě jen to, když dokážu potěšit ostatní,” uvedla pro server BBC po výhře.

Během pandemie přišel o práci, teď bere jednu z nejvyšších výher v dějinách Austrálie

Koktejl

Později hovořila o výhře jako o utrpení. „Nejsem věřící, ale pokud existuje něco jako peklo, pak jsem v něm byla,” uvedla v roce 2019 Loughreyová, která se původně chtěla na stáří odstěhovat do Španělska.

„V jednu chvíli jsem nevážila ani čtyřicet kilogramů. Zbylo mi asi pět milionů liber, ale hodně z toho jsem rozdala. Dokud budu žít, nikdy nebudu mít klid,” dodala.

„Margaret byla ve městě známá, hojně se věnovala charitativní činnosti. Lidé jsou z její smrti v šoku,” uvedl radní Paul Gallagher, který byl rovněž soused ženy s přezdívkou „Maggie Millions”.

Kromě charitativní činnosti měla za sebou Loughreyová i několik skandálů. V roce 2015 jí bylo nařízeno 150 hodin veřejně prospěšných prací poté, co v opilosti napadla taxikáře.

Reklama

Výběr článků

Načítám