Hlavní obsah

Spojí nemoc královskou rodinu? Jsem vděčný, že jsem mohl letět za otcem, řekl Harry

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Syn britského krále Karla III. Harry uvedl, že je vděčný, že mohl letět za nemocným otcem. V rozhovoru pro televizní stanici ABC také připustil, že by choroba mohla rodinu stmelit. Královi byla diagnostikována rakovina a jeho veřejné povinnosti přebrali ostatní členové královské rodiny, zejména princ William.

Foto: Ben Stansall, ČTK/AP

Britský princ Harry na korunovaci Karla III.

Článek

V rozhovoru v pořadu Dobré ráno, Ameriko, o jehož obsahu informuje deník The Guardian, Harry, vévoda ze Sussexu, mluvil nejen o v poslední době velmi napjatých vztazích v královské rodině, ale také o životě se svou ženou Meghan nebo Hrách Invictus pro zraněné a nemocné členy ozbrojených sil.

Největší pozornost však pochopitelně budilo téma návštěvy nemocného otce.

„Miluji svou rodinu. A za to, že jsem mohl nastoupit do letadla a letět za svým otcem, jsem velmi vděčný,“ řekl Harry.

Smíření královských bratrů se nekoná. Harry přespal v hotelu

Evropa

To vedlo moderátora Willa Reevea k otázce, zda si vévoda myslí, že by otcova nemoc mohla mít pro královskou rodinu „sjednocující efekt“. Moderátor si pomohl příkladem z vlastní rodiny. Zmínil, že když jeho otec, slavný herec Christopher Reeve (známý hlavně díky roli Supermana) v roce 1995 po pádu z koně ochrnul, rodinu to stmelilo. „Je něco takového možné i v tomto (vašem) případě?“ otázal se poté Harryho.

„Ano, tím jsem si jist. U všech takových rodin to tak může být, dennodenně pozoruji tu sílu spojené rodiny. Jakákoliv nemoc nebo choroba rodinné příslušníky spojuje,“ odpověděl princ.

Harry momentálně žije se ženou a dvěma dětmi – princem Archiem a princeznou Lilibet – v Kalifornii. Za otcem vyrazil ani ne den po oznámení diagnózy. Strávil s ním 45 minut. Meghan zůstala s dětmi doma.

Cesta vzbudila pozornost právě kvůli možnému zakopání válečné sekyry v rodině, kde panují napjaté vztahy; média si ale všimla, že třeba se svým bratrem Williamem se Harry vůbec nesetkal.

Vévoda a vévodkyně ze Sussexu mají i jinak dost napilno. Meghan tento týden uzavřela dohodu se společností Lemonada Media, pro kterou natočí nové podcasty. Společnost bude také distribuovat její dřívější pořad Archetypy o stereotypech o ženách, jehož zatím jediná série se vysílala na Spotify. Společně pak spustili své webové stránky Kancelář Prince Harryho a Meghan, vévody a vévodkyně ze Sussexu.

Část povinností nemocného Karla III. přebírá William

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám