Hlavní obsah

Smíření královských bratrů se nekoná. Harry přespal v hotelu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Princové William a Harry podle deníku Daily Mail propásli jednu z nejpříhodnějších situací, kdy mohli zakopat válečnou sekyru. Dokazuje to skutečnost, že Harry, který přijel z Ameriky za jejich otcem králem Karlem III. trpícím rakovinou, přespal v hotelu. William se vrátil ke svým oficiálním povinnostem a převzal i některé otcovy.

Foto: Kirsty Wigglesworth, ČTK/AP

Jedno z mála setkání prince Williama (první zleva) s bratrem princem Harrym (vpravo) bylo na pohřbu jejich babičky královny Alžběty II. v září 2022. Na snímku je i jejich otec král Karel III. (druhý zleva).

Článek

Princ Harry v úterý letěl za otcem, který ho o své diagnóze informoval po telefonu, více než 8000 kilometrů. Nakonec strávil s králem 45 minut v jeho londýnské rezidenci Clarence House. Karel III. poté s manželkou Camillou odletěl do venkovského sídla Sandringham.

Harryho „transatlantický úprk“ podle Daily Mail vzbuzoval naději, že bude pokračovat v usmiřování a sejde se se svým bratrem korunním princem Williamem, třeba pod záminkou, že jde pozdravit svou švagrovou princeznu Kate, která se zotavuje z operace břicha.

Foto: Profimedia.cz

Princ Harry přijíždí do londýnské královské rezidence Clarence House.

Zatím to ale na žádné zakopání válečné sekyry nevypadá. Princ Harry nestrávil noc v žádném z královských paláců ani rezidencí. „Místo toho přenocoval v luxusním hotelu a s Kate se nejspíš nesetká,“ poznamenal Daily Mail s tím, že Harry ve středu odpoledne odletěl zpátky k Meghan a dětem do Los Angeles.

William začne vyznamenáními

Princ William počínaje středou opět vykonává své oficiální povinnosti, které přerušil po dobu rekonvalescence své manželky Kate. Převezme také část králových povinností. Například ve středu večer na hradě Windsor má jménem královské rodiny předávat vyznamenání, přičemž jednou z vyznamenaných je fotbalistka Ellen Whiteová, nejlepší střelkyně anglické reprezentace, která s týmem do 21 let vyhrála mistrovství Evropy 2022.

Foto: Profimedia.cz

Princ William s chotí Kate během slavnostní přehlídky v Londýně. (listopad 2023

Později by se měl princ z Walesu zúčastnit slavnostního charitativního večera ve prospěch londýnské letecké záchranné služby London's Air Ambulance Charity. William sám kdysi pracoval jako pilot záchranářského vrtulníku a je patronem této charitativní organizace, která letos slaví 30. výročí svého založení. Podle BBC to budou jeho první veřejné akce po oznámení o Karlově rakovině a návratu Kate z nemocnice.

Část povinností nemocného Karla III. přebírá William

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám