Hlavní obsah

Šojgu podle Britů hodně mluví, aby umlčel kritiky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ruský ministr obrany Sergej Šojgu se snaží vylepšit si image častějším vystupováním na veřejnosti. Tvrdí to alespoň britská rozvědka s tím, že se šéf silového rezortu snaží umlčet v poslední době stále hlasitější kritiky.

Foto: Belta, Reuters

Ruský ministr obrany Sergej Šojgu v Minsku

Článek

„Ruský ministr obrany Sergej Šojgu se snažil udržet na očích, patrně s cílem se prezentovat jako persona, která má pod palcem strategické rozhodování. Poskytl nejméně dvě vyjádření, v nichž téměř určitě nadhodnotil ukrajinské ztráty,“ upozornilo na Twitteru britské ministerstvo obrany.

Mediální prohlášení ministra ostře kontrastují s předchozími fázemi války, kdy se spíš držel v ústraní a dlouhou dobu se na veřejnosti vůbec neukazoval, upozorňují Britové.

Podle zprávy Šojgu také vyzval ruský obranný průmysl, aby zdvojnásobil své úsilí, a kritizoval důstojníky Západního vojenského okruhu za to, že neposlali záložní obrněná vozidla na frontu dostatečně rychle.

„Šojgu si je pravděpodobně velmi dobře vědom potřeby udržet si pozitivní obraz tváří v tvář stále neskrývanější kritice některých krajanů,“ vyvozuje z toho britská zpravodajská služba.

Šojgu nařídil wagnerovcům zařadit se do ruské armády. To tedy ne, reaguje Prigožin

Zahraniční

Reklama

Výběr článků

Načítám