Hlavní obsah

Slovinsko otevřelo hranice pro dalších 14 zemí včetně Česka

Slovinsko v pondělí otevřelo hranice pro občany 14 dalších evropských zemí, mezi nimi i Česka. Volný vstup do země měli zatím povolen pouze Rakušané, Maďaři a Chorvaté, připomněla agentura APA.

Článek

Mezi státy, pro jejichž obyvatele se nyní otevřely hranice do Slovinska, jsou kromě Česka například i Slovensko či Německo. Předpokladem pro zařazení na seznam zemí se vstupem bez jakýchkoliv omezení byla pro slovinské úřady dobrá epidemická situace.

Pro občany zemí, které na rozšířeném 17členném seznamu nefigurují, po vstupu do Slovinska nadále platí povinná dvoutýdenní karanténa. Lublaň současně zrušila dosavadní výjimku, která umožňovala příjezd do země komukoliv, kdo se prokázal platnou rezervací ubytování. Toto opatření dosud umožňovalo jezdit do Slovinska občanům Itálie, která je stále jedinou sousední zemí, pro níž Slovinsko své hranice dosud neotevřelo.

Česko zavádí tzv. semafor, ruší se omezení na hranicích

Domácí

Pokud budou čeští občané vstupovat do Slovinska ze severu z Rakouska, mohou tak učinit na třech určených hraničních přechodech: dálničním tunelu Karavanky, tunelu Loibl a přechodu Spielfeld na dálničním úseku Štýrský Hradec (Graz)-Maribor.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám