Hlavní obsah

Slovenský řidič nákladního auta zavinil smrt 12 lidí. U soudu dostal osm let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

V roce 2019 otřásla Slovenskem nehoda nákladního automobilu a linkového autobusu, při které zemřelo 12 lidí a dvě desítky lidí se zranily. Řidič nákladního vozu Julius F. (63) ve čtvrtek u soudu přiznal vinu a omluvil se pozůstalým. Byl odsouzen k osmiletému trestu vězení.

Foto: Hasiči SR

Zničený autobus po nehodě

Článek

Řidič nákladního auta naplněného stavebním odpadem přejel u Nitry do protisměru, kde se srazil s linkovým autobusem. Podle obžaloby Julius F. nepřizpůsobil jízdu svým schopnostem, povaze a stavu vozovky.

Soud rovněž konstatoval, že nákladní vůz byl v nevyhovujícím technickém stavu a měl podhuštěné pneumatiky.

Když řidič s plně naloženým nákladním vozem v rychlosti 90 km/h najel na nerovnost na silnici, přejel do protisměru, kde se srazil s autobusem. Ten v důsledku srážky sjel ze silnice a převrátil se.

Oběti nehody byly ve věku 15 až 70 let. Bylo mezi nimi pět studentů ve věku 15 až 17 let z nedalekých obcí Kolíňany a Jelenec. Řidič autobusu se snažil do poslední možné chvíle zabránit čelnímu střetu s nákladním vozem a tím zabránil ještě větší tragédii. I tak patří nehoda mezi nejtragičtější v historii Slovenska.

Policie zveřejnila záběry z místa tragické nehody autobusu u Nitry

Zahraniční

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám