Hlavní obsah

Slovenský policejní exprezident Lučanský spáchal sebevraždu, uzavřela prokuratura

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Bývalý policejní prezident Milan Lučanský spáchal sebevraždu. Slovenská prokuratura potvrdila výsledky inspekce a definitivně tak vyloučila cizí zavinění. Inspekce to konstatovala už letos v červnu, ale Lučanského rodina podala stížnost.

Foto: Policie SR

Bývalý slovenský policejní prezident Milan Lučanský

Článek

„Prokuratura rozhodnutí inspekce prozkoumala a konstatovala, že je správné,“ uvedl krajský prokurátor Pavol Matlija. Vyšetřování Lučanského smrti proběhlo podle prokuratury nestranně, bez vnějších vlivů a případ pravomocně ukončili s tím, že učinili vše, aby nebylo zneužíváno k politickým cílům.

Policejní exprezident byl v roce 2020 obviněný z korupce a byl ve vyšetřovací vazbě v Prešově. Vyšetřování prokázalo, že se oběsil na teplákové bundě v cele, v níž byl jen on sám.

Opozice sebevraždu opakovaně zpochybňovala a tvrdila, že Lučanského smrt byla důsledkem hrubého nátlaku. Prokurátor Matlija k tomu dodal, že je zadokumentováno, že Lučanský oceňoval chování pracovníků justiční stráže.

Lučanský se oběsil na horní posteli, tvrdí zveřejněné dokumenty

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám