Hlavní obsah

Slovenského mafiána odsoudili k doživotí, ve stejný den zmizel do zahraničí

Právo, ivi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šéfa východoslovenské mafie Róberta Okoličányho odsoudil ve středu Nejvyšší soud k doživotnímu trestu. Denník N v této souvislosti upozornil, že Okoličány se ještě ve stejný den pohyboval na východním Slovensku, ale po rozsudku zmizel do zahraničí.

Foto: Profimedia.cz

Šéf východoslovenské mafie Róbert Okoličány na archivním snímku z roku 2009.

Článek

Soudy řešily věc od roku 2007 a hlava jednoho z nejnebezpečnějších gangů na Slovensku byla už několik let na svobodě. Středečního vynesení rozsudku se Okoličány nezúčastnil. Soud vzápětí uložil policii, aby odsouzeného „dodala“ do vězení. „Nejvyšší soud tak učinil bezprostředně po vynesení rozsudku,“ řekla mluvčí soudu Alexandra Važanová. Okoličány však už stačil zmizet za hranice.

Róbert Okoličány

Denník N tvrdí, že policie Okoličányho pro případ odsuzujícího verdiktu sledovala, ale stejně se mu podařilo uprchnout. Policie se zatím k případu nevyjádřila.

Nejvyšší soud vynesl rozsudek nad 16 lidmi obviněnými z 19 trestných činů. Patřily mezi ně vraždy, loupeže, vydírání, založení a podpora zločinecké a teroristické skupiny, nedovolené ozbrojování, krádeže a poškozování cizí věci.

Krom zmíněného doživotního trestu pro šéfa mafie vynesl ve čtvrtek soud tresty ve výši několika měsíců až 24 a půl roku.

Z odsouzených je na útěku také Róbert Nigut, který měl být vykonavatelem několika vražd. Podle slovenských médií Nigut utekl za hranice už v roce 2012.

Reklama

Výběr článků

Načítám