Hlavní obsah

Slovenská vláda zrušila poplatky u lékaře

Právo, ivi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRATISLAVA

Od prvního záři už Slováci nebudou platit 20 korun za návštěvu lékaře dvacet korun a 50 korun za den hospitalizace. Rozhodla o tom Ficova vláda na svém nočním zasedání.

Článek

Ke zrušení poplatku za recept ve výši dvacet korun je potřebná novelizace zákona. "Vláda schválí příslušnou novelu tak, aby se poplatky za recept přestaly platit od začátku října," uvedl Fico. Poplatky v zdravotnictví zavedla Dzurindova vláda v rámci zdravotnické reformy a občané to často kritizovali.

"To je dobře, že to zrušili. Vždyť si platím zdravotní pojištění, tak nechápu, proč jsem musel platit za návštěvu lékaře a za hospitalizaci," řekl Právu Milan Ondrejko z Bratislavy. Lékaři a nemocnice však mají obavy, že se nepodaří nahradit výpadek z příjmů, který zrušením poplatků nastane.

Reklama

Související témata:

Související články

Vláda Roberta Fica dostala důvěru

Slovenský parlament v pátek vyslovil důvěru vládě premiéra Roberta Fica. Pro programové prohlášení vlády hlasovalo 80 poslanců, 55 bylo proti. Hlasování bylo...

Výběr článků

Načítám