Hlavní obsah

Slovenská exnáměstkyně ministra se ve vazbě předávkovala léky

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislav

Bývalá náměstkyně slovenského ministerstva spravedlnosti Monika Jankovská (50) byla v neděli převezena z vazební věznice v Banské Bystrici do nemocnice. Předávkovala se léky. Je mimo ohrožení života, ale zůstává v nemocnici.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Monika Jankovská

Článek

Jankovská komunikuje. Tvrdí, že nemohla spát, tak si vzala víc tabletek. Podle slovenských médií šlo o antidepresiva.

„V neděli dopoledne při běžné kontrole zpozorovali příslušníci věznice v Banské Bystrici při komunikaci s obviněnou M. J., že nereaguje obvyklým způsobem. Nestěžovala si na žádné zdravotní komplikace, ale uvedla, že si vzala větší množství předepsaných léků,“ uvedl mluvčí ministerstva spravedlnosti Peter Bubla. „Byla předvedena k ústavnímu lékaři, který vzhledem ke zmíněnému užití léků doporučil vyšetření ve fakultní nemocnici v Banské Bystrici.“

Náměstkyně slovenského ministra končí kvůli údajné komunikaci s Kočnerem

Evropa

Žena po celou dobu komunikovala, ale bude převezená na další pozorování do Nemocnice pro obviněné a odsouzené v Trenčíně

Krajská prokuratura v Banské Bystrici prověří, jak se dodržovaly právní předpisy a nařízení při výkonu vazby obviněné Jankovské.

Stíhání za korupci

Bývalá náměstkyně ministra čelí obvinění z korupce a je ve vazbě od loňského března. Jankovská opakovaně žádala o propuštění z vazby, ale její žádost byla pokaždé zamítnuta. Naposledy se tak stalo 22. ledna 2021. Při výslechu loni v listopadu měla přiznat kontakty s podnikatelem Marianem Kočnerem a zásahy do rozhodování soudů. Podle prokurátora sice spolupracuje, ale nedostatečně.

Jankovská loni ve vazbě držela hladovku, v září přestala přijímat potravu na protest proti zpřísnění obvinění. Na počátku října se zhoršil její zdravotní stav, protože už nemohla chodit. Skončila v banskobystrické nemocnici. Říkala, že až se její stav zlepší, bude opět držet hladovku.

Lučanského sebevražda

Ve vazbě v Prešově spáchal 29. prosince 2020 sebevraždu bývalý policejní prezident Milan Lučanský (51). Ve své cele se měl oběsit na teplákové bundě.

Slovenský policejní exprezident zemřel. Den poté, co se pokusil oběsit v cele

Evropa

Lučanský byl po výslechu 3. prosince 2020 zadržen, obviněn z přijímání úplatků a zneužití pravomocí veřejného činitele. Soud na něj uvalil vazbu. Policejní exprezident se měl 10. prosince zranit v cele a podrobil se operaci, koncem měsíce pak spáchal sebevraždu.

Lučanský se oběsil na horní posteli, tvrdí zveřejněné dokumenty

Evropa

V souvislosti s Lučanského sebevraždou zřídila ministryně spravedlnosti Mária Kolíková vyšetřovací komisi za účasti koalice i opozice.

Reklama

Výběr článků

Načítám