Hlavní obsah

Slovenka rodila do vany, dítě nepřežilo

– Poprad
Právo, Ivan Vilček

Třiadvacetiletá žena z Popradu porodila doma ve vaně, řádně donošené dítě ale zemřelo po vdechnutí plodové vody. Policie ji stíhá kvůli zabití.

Slovenka tajně doma porodila do vany, dítě během porodu zemřeloVideo: TV Markíza

 
Článek

Jak ve středu uvedla televize Markíza, matka ženy byla v době porodu ve vedlejší místnosti. O těhotenství své dcery údajně vůbec nevěděla. Když žena po porodu nepřestávala krvácet, zavolala matku a ta přivolala záchranku.

„Po příjezdu záchranářů už dítě nejevilo známky života,“ uvedl mluvčí záchranářů Boris Chmel.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Podle televize mohlo dítě žít, ale v průběhu porodu pravděpodobně vdechlo plodovou vodu, a protože se mu nedostalo odborné pomoci, udusilo se.

„Vyšetřovatel obvinil 23letou ženu z přečinu usmrcení. Vzhledem k citlivosti případu nebudeme podávat bližší informace,“ konstatoval mluvčí policie Daniel Džobaník. Žena je stíhána na svobodě.

Je zarážející, že žena své těhotenství po celou dobu tajila, nechodila na žádné lékařské kontroly ani na vyšetření. „Lidé jsou velmi nevšímaví. Ženy navíc dovedou těhotenství velmi dobře maskovat,“ upozornila sexuoložka Danica Caisová.

Reklama

Výběr článků

Načítám