Hlavní obsah

Slovenka ochránila syna před medvědem. Několikrát ho bodla vidlemi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Ve slovenské obci Háj v okrese Turčianske Teplice v pátek zaútočil medvěd na 20letého Kristiána. Jak uvedla televize Markíza, matka nezaváhala, vzala do rukou vidle, opakovaně medvěda bodla, čímž svého syna ochránila.

Foto: Miroslav Dvorský

Ilustrační foto

Článek

Rodina vlastní farmu a Kristián vyváděl ráno koně ze stájí. „Najednou na mě přímo v areálu farmy zaútočil medvěd. Hlavu jsem si chránil rukama, tak se mi zakousl do nich,“ líčil útok mladý farmář. „Byla to obrovská síla,“ dodal Kristián, který byl ošetřen v nemocnici.

Jeho matka útok viděla a nezaváhala ani vteřinu. Vzala do rukou vidle, opakovaně medvěda bodla, a synovi tak zachránila život. „Jako matka jdete zachránit své dítě, tam není čas přemýšlet. Uděláte první, co vás napadne,“ uvedla matka.

Medvěd zůstal ležet na zemi a matka se synem šli na policii oznámit útok. „Když jsme se vrátili na farmu, medvěd tam už nebyl,“ řekla matka.

Na místo dorazili policisté se samopaly a zásahový tým pro medvěda hnědého, ale útočící šelmu až do večerních hodin nenašli. Medvěd si útokem podepsal rozsudek smrti, protože zásahový tým má nyní povolení k jeho utracení.

Majitel farmy a otec zraněného Kristiána řekl, že úřady sedm let ignorovaly jeho žádosti o náhradu škod, které mu způsobili medvědi na hospodářských zvířatech. Potvrdil, že v okolí je hodně medvědů a podobný útok se může opakovat.

Medvěd se rozběhl na turisty, zahnali jej řvaním

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám