Hlavní obsah

Slovák se potopil pod led, ale při návratu už nenašel vysekanou díru

Právo, ivi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Nedělní setkání otužilců u jezera Guláška u západoslovenského Sence skončilo tragédií. Čtyřiatřicetiletý muž se před závěrem akce ponořil pod led, ale nenašel dostatečně rychle cestu zpět k vysekané díře a utopil se.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Muže transportoval do nemocnice vrtulník, přes veškerou snahu lékařů ale zemřel. Ilustrační foto

Článek

Podnikatel a IT technik z Bratislavy, kterého slovenská média jmenují Matúš, byl otužilcem už několik let. Při poslední akci však byla voda zakalená, což se mu pravděpodobně stalo osudným, protože nedokázal najít díru v ledu. Přátelé muže pod ledem viděli a snažili se vysekat další díru, ale už bylo pozdě. Jeho tělo se jim podařilo vytáhnout za pomoci hasičů a potápěčů až po pěti minutách.

Na místo už byl mezitím přivolán záchranářský vrtulník a mluvčí záchranářů Zuzana Hopjaková potvrdila, že byl otužilec za neustálé resuscitace v kritickém stavu převezen do Národního ústavu srdečních a cévních chorob. V nemocnici ale přes veškerou snahu lékařů zemřel.

Předseda slovenského otužileckého sdružení Ledoví medvědi Peter Kleinert deníku Nový čas řekl, že pokud má člověk hlavu pod vodou, může lehce ztratit orientaci. „V základních otužileckých pravidlech je uvedeno, že ani při plavání se hlava pod vodu nedává. To si mohou dovolit jen držitelé vyššího stupně kvalifikace,“ zdůraznil Kleinert.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám