Hlavní obsah

Slovák se pokusil přeplavat z Estonska do Ruska. V neoprenu a s nafukovacím kruhem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Zabalil si věci do batůžku, navlékl neopren a pokusil se proplavat řekou Narva z Estonska do Ruska. Takový je příběh Slováka, kterého na začátku května zadržela ruská Federální služba bezpečnosti (FSB). Za nelegální překročení hranic muži hrozí až šest let vězení.

Foto: Federální služba bezpečnosti

Slovák se pokusil dostat přes řeku Narvu nelegálně do Ruska

Článek

Ruští pohraničníci Slováka zadrželi 1. května na ruském břehu řeky Narva, která teče na hranici Estonska a Ruska. Muž byl oblečen do neoprenu, osobní věci pak měl zabalené v batohu, který umístil do nafukovacího kruhu tak, aby se nepotopil.

Ve vazbě skončil o dva dny později. Podle FSB porušil ruské právo, za což mu hrozí až šest let vězení. „Pohraniční oddělení zahájilo trestní řízení podle článku o nezákonném překročení státní hranice Ruské federace,“ uvedla FSB v prohlášení.

Den po Slovákově zadržení se podle serveru RBK pokoušel dostat do Kaliningradu z Polska francouzský občan. Na hranicích se svým citroenem prorazil závoru. Polští pohraničníci ale zasáhli včas a za pomoci zastavovacích pásů s hroty auto zastavili.

Při výslechu Francouz svůj čin vysvětlil tím, že se nutně potřeboval dostat do Ruska, kde chtěl začít nový život. Pohraniční stráž u něj v autě našla 11 loveckých pušek. Ve Francii měl k jejich držení povolení, které ale v Polsku neplatí. Dostal tak navíc pokutu v přepočtu 2500 korun.

Ruští okupanti vyhlásili evakuaci obyvatel z Enerhodaru a dalších měst u fronty

Zahraniční

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám