Hlavní obsah

Slovák havaroval na motorce. Měl 2,6 promile a koronavirus k tomu

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trenčín

Kuriózní nehodu řešili v pátek policisté z Trenčína, když dostali hlášení o nehodě motocyklisty na konci obce Liešťany. Dvacetiletý motocyklista totiž nafoukal 2,6 promile a policisté navíc zjistili, že měl potvrzený koronavir a nedodržoval karanténu.

Foto: Policie SR

Motorka, na níž se opilý a nemocný Slovák proháněl.

Článek

Slovenští policisté informovali na sociální síti, že dostali na linku 158 oznámení o pádu motocyklisty. „Po příjezdu na místo podrobili policisté muže dechové zkoušce na zjištění alkoholu. Výsledek měření na displeji ukázal 2,6 promile,“ uvedla trenčínská policie.

Dalším prověřováním policisté zjistili, že muž má potvrzený pozitivní test na covid-19 a měl dodržovat karanténní opatření. Za nedodržování nařízené karantény mu regionální úřad veřejného zdravotnictví udělil nejvyšší možnou pokutu ve výši 1650 eur (43 tisíc korun). „Motocyklista se nevyhne dalšímu vyšetřování,“ dodali policisté.

V souvislosti s nedodržením povinné karantény totiž policie prověřuje podezření ze spáchání trestního činu šíření nebezpečné nakažlivé nemoci.

Reklama

Výběr článků

Načítám