Hlavní obsah

Slovák držel kamarádovi hlavu pod hladinou Štrbského plesa, dokud se neutopil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Neuvěřitelným způsobem zabil Slovák z Nitry ve středu svého kamaráda, se kterým se pohádal ve Vysokých Tatrách. Strčil ho do Štrbského plesa a držel mu hlavu tak dlouho pod vodou, až se utopil.

Foto: Policie SR

Policie vyšetřuje zabití ve Štrbském Plese

Článek

Podle webu tvnoviny.sk byli oba muži kamarády a měli v osudný večer spolu v osadě Štrbské Pleso popíjet. „Útočník policistům tvrdil, že se kamarád utopil, ale pak se pod tíhou důkazů přiznal, že mu na onen svět pomohl,“ uvedl web.

Slovenská policie o případu informovala v pátek s tím, že se stal ve středu v podvečerních hodinách. „Osmačtyřicetiletý muž z Nitry zabil ve Štrbském Plese čtyřicetiletého muže z Nitry, části Janíkovce,“ uvedla policie na sociální síti.

Tragédii podle policie předcházela hádka obou mužů. „Ta skončila tím, že obviněný měl strčit nebohého kamaráda do Štrbského plesa a poté mu zatlačit hlavu pod vodu a držet ji pod hladinou tak dlouho, dokud druhý muž nepřestal jevit známky života,“ konstatovala slovenská policie.

Pachatel byl zadržen ve čtvrtek a byl umístěn do policejní cely zajištění.

„Vyšetřovatel odboru kriminální policie v Prešově vznesl v pátek obvinění vůči osmačtyřicetiletému muži za obzvláště závažný zločin vraždy. Bude zpracován podnět pro vzetí do vazby,“ dodala slovenská policie.

Za vraždu je možné na Slovensku uložit trest ve výši patnácti až dvaceti let.

Na Slovensku zadrželi podezřelé z  vraždy studenta, k níž došlo v roce 2005

Zahraniční

Reklama

Výběr článků

Načítám