Hlavní obsah

„Romane, skoč!“ Deváťáka na Slovensku povzbuzovali spolužáci. Při pádu ze střechy školy ho točili

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Několik dní po sebevraždě žáka deváté třídy v obci Parchovany v okresu Trebišov na východě Slovenska vychází najevo řada zarážejících skutečností. Patnáctiletý Roman měl být dlouhodobě šikanovaný, a když v pondělí o přestávce ve vyučování vylezl na střechu školy, spolužáci ho povzbuzovali, aby skočil, a natáčeli si ho i při pádu na mobilní telefony.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto slovenská policie

Článek

Výkřiky spolužáků a spolužaček „Romane, skoč!“ a „Romane, pojď dolů, ty č..áku!“ jsou slyšet na videu, které zveřejnil deník Nový čas na svém webu.

Deníku ho poskytl Romanův otec, který podal trestní oznámení. Otec tvrdí, že ke škole byli přivoláni hasiči, kteří však vůbec nenatáhli plachtu, aby se pokusili Romana při pádu zachytit.

Roman nakonec skočil a navzdory maximální snaze lékařů v trebišovské nemocnici svým zraněním podlehl. „Pacient podlehl navzdory enormní snaze zdravotníků zraněním, která utrpěl,“ uvedla síť nemocnic Penta Hospitals.

Romanův otec říká, že k šikaně docházelo dlouhodobě a ve škole to bylo tichým tajemstvím. „Ředitel o tom věděl,“ tvrdí otec. Ředitel školy se k případu nevyjádřil, protože nadále probíhá policejní vyšetřování.

Svědkem Romanova zoufalého činu byla jeho matka Iveta, která se ho přímo na místě snažila společně se zástupcem ředitele školy přesvědčit, aby ze střechy neskákal.

„Když dopadl, byl to šok, křičela jsem a museli mě držet,“ řekla Iveta, která si dodatečně vyčítá, že Romana nepřeložila na jinou školu.

Žák na Slovensku o přestávce skočil ze střechy školy. Je po smrti

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám