Hlavní obsah

Sicílii zasáhla silná bouře, nejméně dva lidé zemřeli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řím

Sicílii zasáhla v úterý silná bouře, která způsobila záplavy v okolí Katánie. Ve městě samotném ulicemi teče voda. Podle místních záchranářů přišli o život nejméně dva lidé, napsala agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Záplavy na SicíliiVideo: Reuters

 
Článek

Dobrovolníci z organizace Misericordia, kteří pomáhají policii a hasičům, uvedli, že pod autem ve městě Gravina severně od Katánie objevili tělo muže, které tam zřejmě přinesl proud. Policie případ potvrdila. V pondělí přišel o život 67letý muž, jehož auto zasáhly přívaly vody a bláta. Jeho manželka se stále pohřešuje.

V centru Katánie byly přerušeny dodávky elektrické energie a voda zaplavila obchody. Starosta města Salvo Pogliese obyvatele na facebooku vyzval, aby neopouštěli domovy, pokud to není nutné.

Voda se dostala také na jedno oddělení místní nemocnice.

Mluvčí hasičů uvedl, že situace je kritická a nic nenasvědčuje tomu, že by se zlepšovala.

Podle meteorologů Sicílii a Kalábrii zasáhl medikán, tedy výrazná tlaková níže vznikající nad Středomořím. Teplota moře je osm stupňů nad průměrem pro toto roční období. Nepřízeň počasí má vrcholit ve čtvrtek nebo v pátek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám