Hlavní obsah

Sedm policistů zatýkalo v Británii 16letou autistku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hned sedm policistů zatýkalo 16letou autistickou dívku, která se podle britského deníku The Daily Mail o víkendu provinila tím, že přirovnala ženu zákona ke své lesbické babičce. Měla se tím podle policistky dopustit homofobního přečinu na veřejnosti, pročež strávila noc v cele. Případ vyvolal bouři na sociálních sítích a vyšetřuje ho už policejní inspekce.

Foto: Newsflare, AP

Britská policie prohledává dům podezřelého z útoků v Birminghamu

Článek

Nešťastného výroku se měla autistická dívka dopustit poté, co ji policie v neděli po půlnoci údajně opilou přivezla domů v Leedsu. Policistka si přirovnání k lesbické babičce nechtěla nechat líbit a začala ho „řešit“. Situace podle britského deníku vygradovala až do bodu, kdy sedm policistů křičící dívku v hysterickém záchvatu násilím odvleklo z domu do policejního auta a převezlo do policejní cely, kde byla zamčená celou noc. Na svobodu se dostala až po výslechu.

Podle matky, která policejní zákrok natočila a umístila na TikTok, si policie počínala nesmyslně hrubě a celé to vzniklo tím, že si poznámku její dcery vyložila špatně, přestože upozorňovala, že jde o vyděšenou autistku.

„Policistka to špatně pochopila. Tvrdila, že to byla homofobní poznámka. Pak vstoupili do mého domu. Moje dcera měla záchvaty paniky z toho, že se jí dotýkali, a stále s ní manipulovali,“ postěžovala si. Dívka prý odkazovala na svou babičku, která je lesba.

Na zmiňovaných záběrech jsou vidět dva policisté na chodbě domu, zatímco dívka se schovává v rohu vedle skříně. Je slyšet, jak dotyčná policistka, která má na krátko střižené blond vlasy, trvá na tom, že „ona (dívka) bude zatčena“ a že jí je jedno, že je autistka.

Policie uvedla, že celý incident zaznamenaly kamery na uniformách zasahujících policistů a vše bude řádně prošetřeno.

V původní verzi textu jsme nesprávně uváděli, že dívka odkazovala na svou chůvu. Odkazovala ale na lesbickou babičku. Za chybu se omlouváme.

Británie umístí stovky žadatelů o azyl na loď. Plovoucí vězení, míní odpůrci

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám