Hlavní obsah

Na Dunaji v Komárnu havarovala výletní loď, jedenáct zraněných

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Komárno
Aktualizováno

Jedenáct lidí se lehce zranilo při noční nehodě výletní lodi Viking Aegir na řece Dunaj, která v jihoslovenském městě Komárno narazila do pilíře železničního mostu. Příčinou nehody byly pravděpodobně náhlé zdravotní potíže kapitána plavidla, informovalo slovenské ministerstvo dopravy.

Foto: Ministerstvo dopravy SR

Loď narazila do pilíře železničního mostu.

Článek

Původně se mluvilo jen o sedmi zraněných. Podle ministerstva byla příčinou nehody náhlá zdravotní indispozice kapitána lodě. „Při nárazu se značně poškodila přední část lodě a rovněž její radar. Po nehodě loď doplula k pontonu u břehu řeky,“ uvedlo ministerstvo.

Foto: Ministerstvo dopravy SR

Interiér lodi po nárazu.

„Z plavidla neunikly ropné ani jiné nebezpečné látky. Rozsah poškození mostu zjišťujeme,“ uvedl mluvčí ministerstva dopravy Ivan Rudolf.

O příčině nehody se ministerstvo vyjádří až po ukončení vyšetřování.

Slovenská část Dunaje je hojně využívaná provozovateli výletních lodí. Minulý týden zase ze švédské osobní lodě unikly u vodního díla Gabčíkovo ropné látky, skvrna se rozlila do délky osmi kilometrů. Kvůli incidentu tam dočasně byla plavba lodí pozastavena.

Dosud nejtragičtější nehoda v novodobé historii se na Dunaji stala v roce 2019, kdy narazila výletní loď Viking Sigyn do vyhlídkové lodě Mořská panna v Budapešti. Při nehodě tenkrát zemřelo 28 lidí, dva členové posádky a 26 jihokorejských turistů. Zachránit se podařilo pouze sedm turistů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám