Hlavní obsah

Schizofrenik poslouchal hlasy a uřízl ženě hlavu. Poslali ho do léčebny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bulharský schizofrenik Bulhar Dejan Valentinov Dejanov byl v pátek v Tenerife na Kanárských ostrovech uznán vinným ze spáchání vraždy 60leté Britky Jennifer Mills-Westleyové. V květnu 2011 ji v obchodě napadl, opakovaně ji bodal a nakonec jí uřízl hlavu. Bude muset strávit 15 až dvacet let na psychiatrické klinice. Hájil se, že mu boží hlasy říkaly, co má dělat.

Foto: Profimedia.cz

Dejan Dejanov u soudu v Tenerife

Článek

Dejanov uvedl, že si vůbec nepamatuje, že by někdy žil na Tenerife. Na záběrech bezpečnostních kamer se nepoznal. U soudu uvedl, že slyšel hlasy, které mu říkaly, co má dělat. Je prý „Ježíšův anděl, který vytvoří nový Jeruzalém.“ Hlasy mu též říkaly: „Zabij, bojuj, udeř, modli se.“

Osudný den šel do obchodu, kde si vybral 22 cm dlouhý nůž. Tím pak začal v dalším obchodě bodat Britku v důchodu. Nakonec jí uřízl hlavu a celý zakrvácený vyšel i hlavou oběti ven. Ital Davide Balsamo za zkrvaveným mužem utíkal a z plné síly ho udeřil motocyklovou helmou.

Bulhar, který žil na ulici a neměl práci, byl od ledna 2011 čtyřikrát zadržen pro násilné trestné činy. Vždy však byl propuštěn.

Když byl po vraždě zadržen, přiznal, že bral crack, kokain a LSD.

Dejanov sice ví, co mu říkaly hlasy, samotnou vraždu si ale nepamatuje a popírá ji. Jeho obhájce tvrdil, že jde o nemocného muže, který doplatil na to, že neměl potřebnou péči.

Reklama

Výběr článků

Načítám