Hlavní obsah

Saská policie kvůli převaděčům přitvrzuje v pohraničí s Polskem a Českem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Četnější namátkové kontroly nebo skrytá pátrání policistů v civilu. I to je součástí výrazně posílených opatření proti nelegální migraci, která od středy na pomezí s Českem a Polskem zavádí saská zemská policie. Kroky v úterý ohlásil saský ministr vnitra Armin Schuster s tím, že dosavadní postup spolkové ministryně vnitra Nancy Faeserové nepřinesl v boji proti převaděčům žádné výsledky.

Foto: Profimedia.cz

Policie na dálnici u města Görlitz. Ilustrační foto

Článek

Se zostřenými opatřeními začne saská policie v zemském okrese Zhořelec (Görlitz), který sousedí s Polskem i Českou republikou. Ve Zhořelci je proto ves středu očekáván šéf saské policie Jörg Kubiessa. Česká policie na Liberecku, které s německým okresem Zhořelec sousedí, žádná dodatečná opatření nechystá.

10 tisíc případů za půl roku

Schuster neupřesnil, v jakém počtu bude saská zemská policie v pohraničí nasazena. Oznámeno ale bylo, že do akce se zapojí i pořádkové jednotky. Za ostrahu hranic Německa odpovídá spolková policie, zemské policejní složky ale s těmi spolkovými v těchto úkolech běžně spolupracují.

Německá spolková policie za prvních šest měsíců tohoto roku eviduje v Sasku na 10 000 případů nelegálního vstupu žadatelů o azyl. Celkově pak z Česka do Německa ilegálně přišlo v první polovině roku 4551 lidí.

Nestíháme chytat ilegální migranty, bije na poplach Sasko

Zahraniční

Reklama

Výběr článků

Načítám