Hlavní obsah

Samopaly, pušky, trhavina. V Maďarsku odhalili obrovský arzenál zbraní

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Budapešť

V maďarské obci Rajka u hranic se Slovenskem odhalila policie obrovský arzenál zbraní, který sestával z 59 ručních zbraní různého typu, 45 tisíc nábojů, 285 zásobníků a 7,5 kilogramu trhaviny. Maďarská policie při odhalení arzenálu spolupracovala se slovenskými a rakouskými kolegy.

Foto: Police.hu

Část zadrženého arzenálu zbraní

Článek

Zmíněné zbraně ukrýval ve svém domě Slovák srbského původu Dušan Škondrič. „Kromě zbraní byly zadrženy drogy, 300 tisíc eur (zhruba 7,4 milionu korun) v hotovosti, zlato, šperky a další luxusní zboží,” uvedla maďarská policie.

Speciální protiteroristická jednotka při akci v Rajce použila obrněná vozidla a odstřelovače. Mezi zajištěnými zbraněmi byly samopaly, odstřelovačské pušky a pistole. Cena zadržených zbraní dosahuje na černém trhu 30 milionů korun.

V rámci rozsáhlé akce provedli policisté tří zemí 12 domovních prohlídek. Sedm na Slovensku, tři ve Vídni a dvě v Maďarsku. Celkem bylo zadrženo sedm osob.

„Za založení zločinecké skupiny, za pašování drog a nelegální držení zbraní jim hrozí 20 až 25 let vězení, popřípadě až doživotí,” dodala maďarská policie.

Zločinecká skupina se zabývala především distribucí drog a měla působit na území zmíněných tří států od roku 2016.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám