Hlavní obsah

Rychlovlak zůstal opět trčet v tunelu pod Lamanšským průlivem

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Další souprava rychlovlaku Eurostar měla ve čtvrtek problém v tunelu pod Lamanšským průlivem. Podle stanice BBC měl ranní spoj z Bruselu do Londýna potíže s trakcí a zůstal v tunelu několik hodin.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Vlak, který uvízl v tunelu, způsobil řadě cestujících problémyVideo: Reuters

 
Článek

Vlak měl na londýnské nádraží St. Pancras dorazit před devátou hodinou ráno, 234 cestujících tam ale bylo až po poledni. Soupravu musela z tunelu odtáhnout záchranná lokomotiva. Podle vedení drah po celou dobu v tunelu fungovalo topení i světlo.

Mluvčí Eurostaru uvedl, že není jasné, co problém zapříčinilo. Nevyloučil ale, že by to mohl být sníh a mráz, který britské ostrovy svírá už několik dní.

Už v prosinci zůstalo kvůli mrazům několik hodin v tunelu trčet pět vlaků s více než 2000 pasažéry. Firma si vysloužila velkou kritiku kvůli otálení s evakuací. Pasažéry vlaku několik hodin neinformovala o tom, co se děje či bude dít. Stovky lidí několik hodin ve tmě a zimě čekaly, než jim někdo pomohl. Nepojízdné vlaky nakonec vytlačily dieselové lokomotivy.

Také čtvrteční nehoda způsobila vážná zpoždění, která se ale narozdíl od předvánočního času nedotkla tolika cestujících. Společnost Eurostar v tunelu omezila provoz, dokud se příčina problému nezjistí. Tunelem tak nebude projíždět více souprav naráz možná i několik dní.

Reklama

Výběr článků

Načítám