Hlavní obsah

Ruští důstojníci řešili lásku k jedné ženě soubojem s pistolemi

– Moskva

Souboje kvůli lásce nezanikly ani v dnešním Rusku. Spor o jednu ženu vedl ke krvavé přestřelce mezi dvěma policejními důstojníky na strážnici ve městě Ljuberec u Moskvy. Jeden zahynul na místě, druhý byl těžce raněn. O duelu ve středu informoval list Izvestija.

Foto: Alex Švamberk, Novinky

Článek

Hádka mezi kapitánem Olegem Muserským (39) a nadporučíkem Borisem Starjanovem (35) v úterý odpoledne vedla až k tasení zbraní. Kapitán svého soka dvakrát zasáhl do hlavy a pak se pokusil spáchat sebevraždu. Do nemocnice byl převezen se střelnou ránou v hrudi.

Příčiny incidentu se vyšetřují, ale podle deníku "se oba muži nedokázali podělit o jednu ženu a vztahy řešili v duelu".

I nejslavnější ruský básník Alexandr Puškin zahynul v souboji se svým sokem o lásku své ženy Natalie Gončarovové, duel připravil o život i dalšího romantického básníka 19. století Michaila Lermontova. Avšak o milované bytosti, kvůli které stříleli ljuberečtí policisté, se novinová zpráva blíže nezmiňuje.

Deník spíše připomíná krveprolití, které v dubnu v jedné moskevské samoobsluze spáchal jiný policejní důstojník. Ministerstvo vnitra pak nařídilo přísněji kontrolovat duševní stav strážců pořádku. "Je zjevné, že do Ljuberce tato opatření ještě nestihla dorazit," napsaly Izvestija.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám