Hlavní obsah

Ruští agenti překazili teroristické útoky Islámského státu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Ruským agentům se podařilo rozbít teroristickou buňku organizace Islámský stát, oznámila ve středu ruská tajná služba FSB. Radikální islamisté plánovali teroristické útoky v moskevské oblasti, napsala agentura TASS s odvoláním na tajnou službu.

Foto: Profimedia.cz

Tajní agenti rozbili buňku přívrženců Islámského státu. Ilustrační foto

Článek

„Federální bezpečnostní služba zlikvidovala buňku mezinárodní teroristické organizace Islámský stát, jejíž členové zamýšleli provádět sabotáže a teroristické činy v moskevském regionu,“ uvedla tajná služba v prohlášení.

Na místech pobytu radikálních islamistů byla nalezena podomácku vyrobená bomba, řada součástek na výrobu výbušných zařízení a další předměty včetně řady dokumentů. Zadržena byla jedna osoba původem z jedné středoasijské země.  Prohlídky dalších míst nadále pokračují.

Tajná služba FSB uvedla, že přívrženci Islámského státu do svých řad verbovali nové členy a podíleli se také na financování terorismu.

Řecká policie zadržela uprchlíka podezřelého z vazby na Islámský stát

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám