Hlavní obsah

Rusové si během cvičení v Baltském moři potopili vlastní rybářskou loď

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kaliningrad

Nejméně tři členové posádky rybářské lodi Kapitán Lobanov zahynuli a další čtyři byli zraněni poté, co plavidlo v úterý při cvičení ruské Baltské flotily zasáhla raketa, informoval portál Nexta. Kapitán Lobanov podle něj začal hořet a nakonec se potopil. Informaci o požáru potvrdila i ruská státní agentura TASS, jeho příčinu ale neuvedla.

Foto: Vesselfinder.com

Rybářská loď Kapitan Lobanov. Ilustrační foto

Článek

Raketa zasáhla rybářskou loď během námořního cvičení ve vodách Baltského moře a ve vojenských zařízeních ruské Kaliningradské oblasti. Zmíněný region je dějištěm pravidelných manévrů ruské armády i námořnictva.

Zatímco Nexta informuje, že se trawler, rybářská loď určená k vlečení sítí po mořském dně nebo v určité hloubce, potopil, TASS tvrdí, že poškozenou loď odtáhli do přístavu Baltijsk.

Různí se také informace o počtu mrtvých a zraněných. Nexta píše o třech obětech a čtyřech zraněných, TASS uvádí, že „ze tří zraněných v nemocnici ke čtvrtečnímu ránu zůstává už jen jeden, který je ve vážném stavu a další dva už byli z nemocnice ve městě Pioněrskij propuštěni do domácího ošetřování“.

Gubernátor Kaliningradské oblasti Anton Alichanov se ale podřekl a slíbil odškodnění „rodinám zemřelých“ po milionu rublů (zhruba 247 000 korun).

Trawler Kapitán Lobanov patřil společnosti Marine Firm Stalactit LLC. V červnu 2021 se během havárie téměř potopil u břehů Kaliningradského plavebního kanálu, po poměrně nákladné opravě ale sloužil dál.

Ukrajinské bezpilotní čluny potopily chloubu černomořské flotily

Válka na Ukrajině

Reklama

Výběr článků

Načítám