Hlavní obsah

Rusové se zaměřili na likvidaci ukrajinských letišť

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyjev

Ruské ozbrojené síly se v noci na úterý zaměřily na vojenské, ale i civilní letiště. V noci na úterý podnikly nálety na vojenské letiště v Kramatorsku, kde byly srovnány se zemí tři hangáry s uskladněnou leteckou technikou, uvedl generálmajor Igor Konašenkov z ruského ministerstva obrany. Poslední úder byl zasazen letišti v Dnipru (dříve Dněpropetrovsk), napsal deník Ukrajinska pravda.

Foto: Profimedia.cz

Ruské ozbrojené síly zesílily údery.

Článek

„Na vojenském letišti u Kramatorsku byly zničeny tři hangáry, ve kterých byly čtyři ukrajinské útočné letouny Su-25, jeden vrtulník Mi-24 a pět vrtulníků Mi-8,“ řekl Konašenkov.

Další letiště, které dostaly ruské síly pod svou kontrolu, je v Dnipru. „V noci zaútočil nepřítel na letiště v Dnipru. Dva raketové údery. Vzletová i přistávací dráha jsou zničené. Terminál byl poškozen. Letiště je zničeno,“ uvedl šéf Dněpropetrovské oblastní státní správy Valentin Rezničenko.

BEZ KOMENTÁŘE: Po ostřelování začal v Kyjevě hořet věžákVideo: AP

Ukrajina přiznala ztrátu Chersonské oblasti. V Kyjevě po palbě začal hořet věžák

Evropa

Ruské ministerstvo obrany v úterý oznámilo, že jeho síly ovládají celou Chersonskou oblast na jihu Ukrajiny u Krymu, napsala to agentura TASS a ukrajinský generální štáb to nepřímo přiznal. Chersonská oblast je pro Rusy klíčová pro udržení anektovaného Krymu, protože přes ni vede  pozemní cesta na Krym a také se z ní zásobuje Krym vodou.

Reklama

Výběr článků

Načítám