Hlavní obsah

Ruský pacient nespokojený s operací nosu a uší zastřelil chirurga

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Ruský plastický chirurg zemřel v nemocnici v Petrohradě poté, co ho tento týden postřelil pacient nespokojený s tím, jak dopadlo několik operací jeho nosu a uší. Třiačtyřicetiletý útočník po útoku na lékaře zastřelil i sám sebe, informoval místní tisk s odvoláním na vyšetřovatele.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Lékař, kterého nespokojený pacient zabil, přitom na procedury pouze dohlížel a sám je neprováděl. Pachatel pronesl na kliniku loveckou pušku, přestože musel u vchodu projít detektorem kovů. Později vyšlo najevo, že detektor byl vypnutý.

Útočník sloužil deset let jako důstojník v ponorce. Po návratu do civilního života měl problémy v osobním životě, což připisoval svému vzhledu, napsal zpravodajský server Fontanka.ru s odvoláním na jeho přátele. Policie v jeho bytě našla balík korespondence s klinikou ohledně jeho operací. Poslední dopis byl od zavražděného chirurga, který pacientovi doporučoval návštěvu u psychiatra.

Tento případ se stal jen několik týdnů poté, co na ruském Dálném východě zastřelil nespokojený pacient svého urologa.

Reklama

Výběr článků

Načítám