Hlavní obsah

Rusko zasáhlo tureckou loď

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Na lodi Tuzla, která se plaví pod tureckou vlajkou, vypukl v úterý večer požár během ostřelování Chersonu ruskými raketami. Loď nyní kotví právě v Chersonu. Zasažena byla kormidelna, kde vypukl požár, uvedla turecká televize NTV.

Turecká loďVideo: Reuters

 
Článek

„Včera došlo k útoku, s největší pravděpodobností na přístav, a vypadá to, že výbušný granát dopadl na loď. Turecké lodě v Chersonu mají jen minimální posádky, takže nejsou zranění ani oběti,“ uvedl ve středu zdroj Ukrajinské pravdy pod podmínkou zachování anonymity.

Agentura Reuters napsala, že na loď dopadla ruská raketa. Svědci podle tureckého serveru TGRT vypovídali o velkém výbuchu.

Posádka během útoku nebyla na palubě. Nemohla tedy ani hasit plameny, takže se požár na lodi rozšířil.

Tuzla byla jednou z dvanácti tureckých lodí zablokovaných v ukrajinských přístavech po vypuknutí války. Tyto lodě nemohou odplout, protože se na ně nevztahuje výjimka platná pro lodě dopravující obilí v rámci dohody o zabezpečení vývozu ukrajinského zrna.

Reklama

Výběr článků

Načítám