Hlavní obsah

Ruské ambasádě v Irsku dochází topný olej, nikdo jí ho nechce prodat

Dublin

Ruskému velvyslanectví v Dublinu docházejí zásoby topného oleje. Obává se, že nebude mít čím topit a ohřívat vodu, protože několik irských dodavatelů paliv ambasádě odmítlo topný olej prodat, uvedl list Irish Mirror. Obrátila se proto o pomoc na irské ministerstvo zahraničí.

Foto: Profimedia.cz

Ruský velvyslanec v Irsku Jurij Filatov

Článek

Velvyslanectví se obrátilo 22. března písemně na irské ministerstvo zahraničí, aby vláda pomohla zajistit dodávku topného oleje, než úplně dojde: „Aktuální dodavatel paliva pro ambasádu odmítl zastupitelskému úřadu dodat naftu. Ambasáda se obrátila na další dodavatele v Dublinu ohledně možnosti dodávek nafty, ale všichni odmítli spolupracovat. Velvyslanectví zbývá velmi malá zásoba, která vydrží jen do konce týdne.“

V dopise, který má k dispozici redakce Irish Mirroru, se píše, že irské ministerstvo má „intervenovat v tomto případě jasné diskriminace“.

„Ambasáda s tím zápasí, protože s ní nikdo nechce obchodovat kvůli tomu, co se děje na Ukrajině,“ uvedl zdroj listu. „Nejsou to jen dodavatelé nafty, ale také banky a mnoho dalších podniků,“ dodal zdroj.

Červená čára byla překročena, je na čase Rusko izolovat, zní stále silněji od lídrů EU

Evropa

Bank of Ireland se rozhodla velvyslanectví zrušit účty, uvedl list. Mluvčí banky řekl, že nemůže komentovat dění okolo jednotlivých účtů.

Velvyslanectví listu odmítlo odpovědět, zda problém nějak vyřešilo a zajistilo si naftu.

Reklama

Výběr článků

Načítám