Hlavní obsah

Ruská tajná služba oznámila, že zabránila útoku na majitele ultranacionalistické televize

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Ruská tajná služba FSB podle agentur AP a Reuters oznámila, že zneškodnila dva muže, kteří se přiznali, že plánovali pumový atentát na majitele ultranacionalistické televize Cargrad Konstantina Malofejeva.

Foto: Profimedia.cz

Majitel ultranacionalistické ruské televize Cargrad Konstantin Malofejev se měl stát terčem atentátu

Článek

FSB sdělila, že šlo o pokus namontovat bombu do Malofejevova auta, a zveřejnila záběry, které to mají dokazovat. Atentát měl být proveden podle stejného schématu jako úspěšný atentát na Darju Duginovou.

Přípravu atentátu připsalo FSB veliteli Ruských dobrovolnických sborů Denisovi Kapustinovi. Ten měl velet i skupině, která zaútočila na dvě vesnice v ruské Brjanské oblasti, kde došlo k přestřelce, přičemž zahynuli dva civilisté včetně dítěte.

Malofejev je mediální magnát. Jeho ultranacionalistická televize a web Cargrad označují ruskou invazi za svatou válku. Je proto na sankčním seznamu USA.

„Podle vyšetřujících orgánů jde o pomstu teroristů za jeho občanský a vlastenecký postoj. Jsem si jista, že jde o útok na svobodu slova a právo projevit svůj názor,“ uvedla komisařka pro lidská práva v Rusku Taťana Moskalková.

Je přesvědčena, že pachatelé budou dopadeni a odsouzeni.

Po útoku v ruském pohraničí je natrvalo vyhlášen vysoký stupeň nebezpečí teroristického útoku

Válka na Ukrajině

Reklama

Výběr článků

Načítám