Hlavní obsah

Ředitelka školy v Polsku se zastala dětí, které obtěžoval farář. Rodiče ji zlynčovali

Ředitelce jedné ze základních škol v malé obci v polském Podkarpatském vojvodství si žáci s pláčem stěžovali, že je kněz během výuky náboženství sexuálně obtěžuje. Hlavně mladým dívkám sahal do rozkroku, a nejen tam. Rozzlobení rodiče se však nepochopitelně zastali kněze a ředitelku, která na nepřijatelné chování duchovního upozornila, doslova lynčovali, napsal portál fakt.pl.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Když se vystrašené děti na ředitelku obrátily, aby jim pomohla, pedagožka informovala policii, nadřízené kněze i rodiče těchto dětí. Ještě než policie a kurie začaly konat, matky a otcové školáků až na jedinou výjimku rozpoutali proti ředitelně nevídanou válku.

Obvinili nejen pedagožku, ale také vlastní děti ze lhaní. Tvrdili, že chtějí respektovanému knězi i celé obci udělat ostudu před celým světem.

„Kněží přece vždy osahávali děti“

„Násilím se pokusili odvézt ředitelku na kolečku z obce pryč, vytrhli jí z ruky telefon, když se ženě podařilo dostat se do auta, skákali jí po střeše, fyzicky ji ohrožovali. Křičeli na ni, aby okamžitě vypadla a už se nikdy nevracela. Nebýt jednoho z rodičů, který ji bránil, mohlo se stát cokoliv,“ upozornil fakt.pl.

„Nevíme, proč to ředitelka udělala, vždyť se nic nestalo. Kněží přece vždy osahávali děti a chovali je na kolenou,“ bránila chování místního duchovního i agresivních rodičů jedna z matek. Případ se dál vyšetřuje, ale zatím se ví, že kněz zůstal a ředitelka musela odejít.

„Mojí povinností bylo zastat se dětí a to jsem udělala. Nelituji, že jsem přišla o práci, navíc jak bych tam mohla zůstat,“ citoval ji portál i další polská média.

Kněz z Blanenska byl postaven mimo službu. Měl se dopustit činu sexuální povahy

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám