Hlavní obsah

Rakousko vydalo 71 těl z chladírenského vozu k pohřbení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rakousko vydalo k pohřbení 71 těl uprchlíků, která byla minulý měsíc nalezena v odstaveném chladírenském voze na dálnici poblíž rakousko-maďarské hranice. V pátek to oznámila vídeňská Lékařská univerzita, jejíž patologové byli pověřeni pitvami těl.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Převoz těl z nákladního auta na rakouské dálnici Video: Reuters

 
Článek

Univerzita neupřesnila, odkud oběti včetně čtyř dětí byly a jak zemřely. Už dříve však vyšetřovatelé dospěli k závěru, že šlo většinou o Syřany a že se s největší pravděpodobností ve vzduchotěsném nákladním prostoru vozu udusili, a to ještě před převozem z Maďarska do Rakouska.

Identifikaci obětí měl na starosti sedmadvacetičlenný tým, byli v něm i arabisté, kteří překládali nalezené doklady.

Foto: Heinz Peter Bader, Reuters

Vyšetřovatelé u nákladního auta, ve kterém byly ostatky desítek uprchlíků.

Na chladírenský vůz s mrtvými běženci upozornil pracovník dálniční služby, který tam sekal trávu. Policii upozornil na to, že ze zadní části vozu kape páchnoucí tekutina. Auto navíc mělo otevřené jedny dveře. [celá zpráva]

Policie později zjistila, že auto stálo na rakouské dálnici mezi městy Neusiedl a Parndorf přinejmenším od středy. [celá zpráva]

V souvislosti s případem bylo dosud zatčeno pět osob v Maďarsku a jedna v Bulharsku.

Reklama

Výběr článků

Načítám