Hlavní obsah

Rakousko staví u hranic se Slovenskem kontejnerový tábor pro běžence

Právo, Ivan Vilček
BRATISLAVA

Necelých 50 metrů od hraničního přechodu Petržalka-Berg u Bratislavy staví Rakousko kontejnerový tábor pro běžence. Až 500 žadatelů o azyl má být později umístěno v obci Gabčíkovo na jihu Slovenska.

BEZ KOMENTÁŘE: V Rakousku staví tábor pro uprchlíkyVideo: Ivan Vilček (Bratislava), Novinky

 
Článek

„Zařízení má sloužit pro krátkodobé umístění 40 až 60 uprchlíků,“ řekl serveru aktuality.sk starosta rakouské příhraniční obce Wolfsthal Gerhard Schödinger.

Dělníci pomocí jeřábu v úterý vykládali z kamiónů poskládané kontejnerové domečky, v nichž by měli být umístěni migranti.

Foto: Ivan Vilček, Právo

50 metrů od slovenských hranic vyrůstá kontejnerový tábor.

Server aktuality.sk uvedl, že kontejnerový tábor měl původně vyrůst u obce Marchegg, ale obyvatelé obce byli proti. Uprchlický tábor v Traiskirchenu u Vídně přitom už nezvládá nápor migrantů.

Slovensko souhlasilo, že přijme z tohoto tábora 500 žadatelů o azyl. Azylový proces bude nadále probíhat v Rakousku, ale žadatelé mají být umístěni v obci Gabčíkovo na jihu Slovenska. Obyvatelé Gabčíkova však v nedávném referendu vyjádřili jasný nesouhlas s příchodem migrantů.

Olej do ohně přilil i slovenský ministr vnitra Robert Kaliňák, který oznámil, že jeho země chce přijmout uprchlíky ze Sýrie, ale pouze z řad tamějších křesťanů. Toto prohlášení vyvolalo ostrou kritiku západních zemí.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám