Hlavní obsah

Rakousko ruší kontroly na hranicích

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vídeň

Rakousko v sobotu ukončilo kontroly zavedené na hranicích s Českem a Slovenskem kvůli koronaviru. Informovala o tom agentura APA s odvoláním na informace z rakouského ministerstva vnitra.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Rakousko zavedlo od pondělí kontroly na hranicích se Slovenskem.

Článek

Cestovatelé ale musí mít u sebe nutná potvrzení, tedy doklad o očkování proti covidu-19, negativní test či potvrzení o uzdravení z nemoci.

Rakousko kontroly na hranicích dočasně obnovilo v lednu kvůli vysokým počtům lidí nakažených koronavirem v sousedních zemích. Zároveň uzavřelo i desítky menších hraničních přechodů s Českem. České ministerstvo zahraničí na Twitteru uvedlo, že zároveň s ukončením kontrol se otevřou i dosud uzavřené hraniční přechody.

Děti ve školách, otevřené restaurace, hotely i sportoviště. Rakousko se blíží k normálu

Koronavirus

Tento týden Rakousko zmírnilo podmínky pro cestovatele ze zemí s nízkým výskytem nových případů koronavirové nákazy, mezi něž ČR i Slovensko aktuálně patří. Tito lidé už v Rakousku nemusejí do karantény, pokud se prokážou potřebnými doklady o testu, očkování či prodělané nemoci. Cestovat do Rakouska se smí z jakýchkoli důvodů, tedy i kvůli turistice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám